Goede doel 2022

Project ‘Zwerfafval en plastic soep’

In samenwerking met het Nationaal Park Oosterschelde is recent een pakket samengesteld waarmee toeristen langs het water zwerfafval kunnen verzamelen en tegelijkertijd een bingospel kunnen spelen. Het spel is een mix van zwerfafval en natuurlijk materiaal dat langs het water gevonden kan worden.
MEC wil nu een soortgelijk bingospel ontwikkelen voor stad, dorp en wijk als toevoeging zijn aan hun programma wat ook weer ingezet kan worden bij activiteiten voor scholen en BSO’s . Tenslotte, de plastic soep in de oceanen ontstaat doordat zwerfafval terecht komt in sloten, watergangen, kanalen, rivieren en zo naar de zee afgevoerd wordt.
De kaart, als kern van het spel, laat niet alleen het zwerfafval zien maar ook natuurlijke elementen in de stad en dorp waar je anders aan voorbij loopt zoals bijvoorbeeld stoepplantjes, insecten, bomen etc. Voor gebruik op de Bevelandse scholen en BSO’s wil MEC niet alleen het bingo spel zelf, maar ook daarbij behorende -les- materialen ter beschikking stellen.Om dit project realiteit te kunnen maken is het MEC op zoek naar fondsen en de Peelandmars gaat hier zijn steentje aan bijdragen.

Over MEC

Milieu Educatie Centrum De Bevelanden organiseert voor scholen, BSO’s, zorgcentra en particulieren activiteiten op het gebied van Natuur en Milieu voor regio de Bevelanden.

Wat betreft het onderwerp “Zwerfafval en Plastic soep” lenen ze bijvoorbeeld lesmateriaal uit en geven gastlessen op scholen en BSO’s voor bewustwording en het voorkomen van zwerfafval. Daarnaast organiseren ze opruimacties in stad, dorp en langs de Ooster- en Westerschelde voor scholen en particulieren en faciliteren acties van derden met opruim middelen. Het merendeel van de Bevelandse scholen maakt gebruik van de programma’s van het MEC.

Wilt u de Peelandmars en het goede doel sponsoren. Neem contact met ons op.

Mail naar info@peelandmars.nl.

info@peelandmars.nl

Steun de goede doelen van de Peelandmars. Het project ‘Zwerfafval en plasticsoep’

7km, 15km, 31km & 54km

Op Noord-Beveland, het mooiste eiland van Zeeland.

Rotary Goes – de Bevelanden

Rotaryclub Goes - de Bevelanden is een serviceclub en organiseert de Peelandmars ter ondersteuning van het goede doel.

Aanbevelingen

Met een knipoog naar het verleden, een nieuw wandelevent op Noord-Beveland

Peter Louwman, voorzitter Peelandcommissie

Wandelen voor het goede doel, twee vliegen in één klap.

Marieke van Werkhoven, oud-voorzitter RC-GdB